хартиени опаковки за гляб Това са така наречените опаковки с плоско дъно. Основната цел на тези опаковки е да предпазва за кратък период от време продукта, който ще сложите вътре.
С други думи те се използват за бързооборотните продукти (хлебчета, багети, сандвичи и др.).

За производството им се използва ниско-грамажна (тънка) хартия – 35-40 г/м2, тъй като основната цел на тази опаковка не е здравината, а да предпазва продукта от външната среда за кратко време. Използваме бяла и кафява хартия в зависимост от желанието и концепцията на клиента.

пликове за хлебни изделия

Тези опаковки имат най-голямото разнообразие от форми и размери.

опаковка с прозорче Друго специфично за този продукт е, че можем да добавим „прозорец” от прозрачен материал (фолио, филм). Това позволява дори при запечатване на плика (както правят в супермаркетите например) пак да се вижда какво има сложено вътре, а и потребителите да виждат продукта, който е опакован вътре.
В зависимост от това какво се цели точно със слагането на този „прозорец” можем да използваме различни видове материал за прозрачния филм. Той от своя страна може да бъде обикновен и перфориран.

Тъй като тези опаковки са изключително подходящи за така наречените „горещи точки” (защото дори горещите продукти не се запарват и изпотяват вътре), ние предлагаме тази допълнителна перфорация на прозрачния филм, за да не се запарва продукта при контакт с фолиото.