маслоустойчиви опаковки, GREASEPROOF Тези опаковки се произвеждат от специален клас хартия, наречена МАСЛОУСТОЙЧИВА (GREASEPROOF). Тя се характеризира със свойството да задържа мазнината от вътрешната страна на опаковката, като това е постигнато със специално структуриране на влакното и добавяне на допълнителни компоненти при производството й.


Важно е да се отбележи, че това не е ламинирана (каширана), промазана, екструдирана със синтетични материали хартия, а е 100% целулозна и напълно безвредна хартия. Това ще рече, че при гореспоменатите видове имаме синтетичен материал, който е в контакт с храната, а хартията отгоре е просто за търговски вид, докато в случаите, в които използваме маслоустойчива хартия, самата хартия е в допир с продукта, а всички знаем кой е по-добрия вариант.

Друго важно нещо, което трябва да отбележим е, че когато се съхранява даден продукт тази опаковка, тя издържа определено време без да пропусне мазнината, т.е. не е подходяща за дълготрайно съхранение, а по-скоро за временна опаковка. Подходяща е например за сандвичи, закуски, хот-дог, пържени картофки, пиле на грил, горещи витрини и др.

Много клиенти вече се увериха в качествата и предимствата на този нов тип опаковки!